top of page
Laptop

Pri Poskusih ob polni Luni učenje programiranja izvajamo s pomočjo mikroračunalnika Micro:bit. Micro:bit je mikroračunalnik, ki so ga razvili v Veliki Britaniji. Njegovo programiranje je zelo preprosto, da lahko otroci z njim izvajajo prve korake v svetu programiranja. Hkrati pa dovolj zmogljiv, da nudi brezmejne možnosti ustvarjanja, kot na primer razvoj robotov, ustvarjanje matematično logičnih iger, celo ustvarjanje preprostih glasbenih inštrumentov. Vsak Micro:bit je opremljen s procesorjem, 25 LED lučkami, ki tvorijo preprost zaslon, in tipali za temperaturo, zvok, premikanje ter podporo za brezžično komunikacijo in USB vmesnikom.

PROGRAMIRANJE
OB POLNI LUNI

programiranje_transparent.png
microbit.jpg

KAJ JE PROGRAMIRANJE

Kaj je programiranje? Preprosto povedano gre za način komunikacije z računalnikom - pri tem uporabljamo jezik, ki ga računalnik razume. Računalniku tako dajemo navodila za izvajanje določenih nalog. Programiranje nam omogoča, da ustvarimo mnogo različnih stvari, kot so na primer spletne strani, aplikacije za mobilne telefone, video igre in podobno. Programiranje je v splošnem lahko zelo zahteven proces, pri učenju programiranja pa začenjamo z osnovami na otrokom primeren način. 

KOMU JE TEČAJ
NAMENJEN

Tečaj je namenjen vsem, starejšim od 10 let in poteka prek spleta, v udobju vašega doma.

KAJ POTREBUJETE

Tečaj.png

– radovednost in dobro voljo

– nekaj vztrajnosti

– NE potrebujete  nobenega predznanja, niti otroci niti starši (pomaga pa osnovno znanje angleščine)

- računalnik s katerimkoli operacijskim sistemom in dostopom do spleta

- prost USB vhod na računalniku

KAKO POTEKA TEČAJ

1. Po pošti vam na dom pošljemo mikroračunalnik Micro:bit.

2. Prek spletne strani se prijavite v spletni tečaj. Osnovni tečaj je sestavljen iz osmih lekcij. Vsaka lekcija vsebuje videonavodila v slovenščini. Ob koncu vsake lekcije je nekaj vprašanj, s katerimi preverite svoje razumevanje ter povzetek vseh novih ukazov. Ob koncu vsake lekcije je tudi izziv oziroma naloga, ki jo poskušate opraviti do naslednje lekcije.

3. Tečaj traja vsaj 6 tednov. Vkolikor se vam zgodi, da za neko lekcijo nimate časa, jo namreč lahko opravite tudi kasneje.

4. Ob morebitnih težavah se lahko obrnete na nas, pa priskočimo na pomoč.

How it works

5 razlogov, zakaj je pomembno, da se otroci spoznajo s programiranjem

bottom of page